x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR referitoare la măsurile fiscale

CCR dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR referitoare la măsurile fiscale

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   17:15
CCR dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR referitoare la măsurile fiscale

Judecătorii CCR vor dezbate pe 18 octombrie sesizarea referitoare la neconstituționalitatea Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

„Termen ședință de judecată - 18 octombrie - sesizarea referitoare la neconstituționalitatea Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, transmite CCR.

USR și Forța Dreptei au depus sesizare de neconstituționalitate pe proiectul privind măsurile fiscale. Documentul a fost semnat și de doi liberali, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. „Sunt 46 de pagini de articole de neconstituționalitate”, spune Ionuț Moșteanu.

„Am depus la Secretariatul General sesizarea USR, Forța Dreptei și PNL împotriva legii prin care Ciucă și Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc”, spune Ionuț Moșteanu.

El precizează că solicitarea a fost semnată și de doi liberali - Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.

„Sunt 46 de pagini de articole de neconstituționalitate. (...) Sunt 13 articole din Constituție călcate în picioare de Ciolacu. (...) Cred cu sinceritate și sper că CCR nu-și va călca în picioare jurisprudența anterioară și va opri acest proiect”, adaugă liderul deputaților USR.

Premierul Marcel Ciolacu a asumat marți proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România.

„Vă spun cu toată responsabilitatea: de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură, s-a terminat cu privilegiile la stat, s-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat și mai ales – s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală”, spune Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ccr masuri fiscale