x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Noi dezvăluiri în dosarul lui Florian Coldea. Al doilea denunțător: "Mi s-a spus ciocul mic! În spate sunt trei generali SRI"

Noi dezvăluiri în dosarul lui Florian Coldea. Al doilea denunțător: "Mi s-a spus ciocul mic! În spate sunt trei generali SRI"

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   14:30
Noi dezvăluiri în dosarul lui Florian Coldea. Al doilea denunțător: "Mi s-a spus ciocul mic! În spate sunt trei generali SRI"

Noi metodede înșelăciune a foștilor generali SRI ies la iveală. Una dintre victime l-a denunțat pe Florian Coldea după ce şi-a dat seama că a fost implicată într-o afacere ciudată.

Un om de afaceri care a fost introdus de mai multe persoane în reţeaua Coldea - Dumbravă - Cocoru. Când şi-a dat seama că este vorba despre înșelăciune a început să fie ameninţat şi șantajat. 

El a povestit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, șirul evenimentelor şi cum manevrau afacerile cei trei generali SRI

"Am fost contactat de numitul Marius Sarafu, inspector în cadrul Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) din România. Mi-a fost prezentată firma CryptoData dacă ar fi interesată să investească în această afacere, pentru că a văzut că era aproape finalizată şi urma să performeze. Am fost la ei la sediu unde i-am întâlnit pe Bogdan Mărunţis, Ovidiu Toma, Sebastian Birligea, avocatul lor, şi încă o persoană căreia nu îi ştiu numele, şi au văzut despre ce este vorba.

Ei au fost interesați să preia 75% din acest cazinou, eu rămânând să răspund, să fiu administratorul afacerii şi să dețin cu Marius Sarafu 25%. Mi s-a părut puţin ciudat, dacă ei au 75%, de ce eu să fiu administratorul afacerii. Acțiunile urmau să fie plătite printr-o scrisoare de garanție în valoare de un milion şi jumătate, emisă de la o bancă din Malaezia, Anglia, din ce ţară voiam eu. Mi s-a părut un pic ciudat pentru că ştiu povestea scrisorilor de garanție şi am cerut să mi se dea şi mie modelul de scrisoare de garanție. Mi s-a dat modelul de scrisoare de garanție pe care ei l-au dat la MotoGP ca să-şi ia licență sau ce aveau ei acolo, în valoare de 5 milioane de dolari, emisă de o bancă din Malaezia, şi m-am uitat puţin şi eu pe ea.

Am verificat garantul scrisorii de garanție care era o firmă din România. Am verificat firma, şi cu un an în urmă avusese un rulaj de 300.000 de euro. Mi s-a părut ciudat. Ei dăduseră cu firma care avea rulaj de 300.000 de euro la MotoGP o scrisoare de garanție de 5 milioane, urma să mai îmi dea şi mie de un milion şi jumătate, şi încă una de 3 milioane, care garantau câștigurile jucătorului pentru că urmau niște sume colosale să se ruleze zilnic prin cazinou, ajungându-se să se ruleze până la un milion de dolari pe zi.

Mi s-a părut foarte ciudat. I-am spus tipului care m-a dus acolo, de la ONJN, că este imposibil să garantezi cu o firmă care are 300.000 de euro, să garantezi scrisoarea mea şi celelalte scrisori. În momentul respectiv mi s-a zis că "ciocul mic". Oamenii ăștia îi au în spate pe Coldea, Dumbravă şi Cocoru, trei generali SRI, şi ar fi mai bine să tac din gură. Pentru că, chiar dacă m-am prins, nu e bine să spun nimic despre ce este vorba.

M-am prins de două lucruri. În primul rând că era vorba de o înșelăciune. Ei voiau să ia 75% din cazinou cu o scrisoare de garanție care nu avea nicio valoare, din punctul meu de vedere, lucru care s-a dovedit din noiembrie când ei au fost eliminați din circuitul MotoGP, şi au avut datorii acolo. În momentul în care garantezi cu o scrisoare de garanție dacă ai datorii poți plăti imediat, dar ei nu au putut.

Nu am mai vrut să colaborez şi, ca să mă convingă să tac, că m-am prins că este o înșelăciune, am început să fiu ameninţat. Mi s-a spus că în spatele lui Toma şi Mărunțiș stau trei generali SRI, Coldea, Dumbravă şi Cocoru, şi dacă mă duc la autorități voi avea mari probleme pentru că oamenii sunt foarte periculoși.

Ştiam că sunt oameni foarte influenți în România. Mi s-a spus că trebuie să-i refuzăm frumos. I-am refuzat, le-am spus că nu ne interesează, şi după aceea au început să apară diverse surprize. Am început să fiu ameninţat şi șantajat de acest Marius Sarafu, presiuni. Mi-au fost prezentați niște hackeri de la Vâlcea care urmau să aducă nişte carduri să spălăm niște bani. L-am refuzat frumos, i-am spus că nu mă interesează acest gen de afacere. I-am spus că nu am muncit atât toată viaţa ca să mă bag în mizerii din astea. A urmat un șantaj în avion, pe care l-am avut de la un fost angajat care mi-a spus că ar fi bine să nu-l supăr pe domnul Sarafu, să accept condițiile lor, că altfel lucrurile vor fi foarte complicate", a spus cel de-al doilea denunțător al lui Florian Coldea.

Ce spune Marius Sarafu

Marius Sarafu, inspector la Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, a declarat printr-un drept la replică următoarele:

  • Nu este nicio incompatibilitate în a avea legături de afaceri la un cazinou;
  • Un cazinou ca acesta nu primea jucători din România;
  • Are un proces cu denunțătorul;
  • Nu are legătură cu Coldea, Dumbravă şi Cocoru, nu i-a cunoscut niciodată;
  • Nu vrea să îi fie difuzată înregistrarea;
  • Nu se simte vinovat cu nimic;

Bogdan Mărunțiș a declarat că nu vrea să comenteze despre acest subiect.

Antena 3 CNN l-a contactat şi pe Ovidiu Toma, însă acesta are telefonul închis.

 

×
Subiecte în articol: florian coldea denuntator SRI