x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată în stare de arest preventiv

DNA: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată în stare de arest preventiv

20 Mai 2016   •   16:13
DNA: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.


Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada martie - septembrie 2015, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

"În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operaţiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului", susţin procurorii.

DNA precizează că, în legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

"În acelaşi context, la 26 aprilie, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra lui Cherecheş fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeaşi sumă pretinsă cu titlu de mită, denunţătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii", au reţinut anchetatorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Cătălin Cherecheş.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: catalin chereches dna