x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA, după extrădarea lui Vâlcov din Italia: Un prim semnal puternic

DNA, după extrădarea lui Vâlcov din Italia: Un prim semnal puternic

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2023   •   19:30
DNA, după extrădarea lui Vâlcov din Italia: Un prim semnal puternic

Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a comentat extrădarea lui Darius Vâlcov spunând că este „un prim semnal puternic pentru toți cei care sunt tentați să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanțele române”.

Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunict de presă prin care „salută eforturile Ministerului Justiției din România și decizia autorităților italiene de extrădare în România a fostului ministru Darius Vâlcov, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanțele naționale pentru comiterea unor fapte de corupție, ca urmare a investigațiilor efectuate de procurorii DNA”.

„Înfăptuirea justiției nu se poate realiza fără executarea pedepselor dispuse de instanțele judecătorești, sustragerea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție de la executarea pedepselor subminând lupta împotriva corupției, prin diminuarea efectului disuasiv al politicii penale și reducerea motivației procurorilor care au misiunea de a investiga și proba acest tip de infracțiuni. Direcția Națională Anticorupție apreciază că această decizie a autorităților italiene și determinarea dovedită a autorităților române constituie un prim semnal puternic pentru toți cei care sunt tentați să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanțele române”, a declarat procurorul-șef al DNA, Marius Voineag.

Fostul ministru Darius Vâlcov, care a fugit în Italia după ce a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, a fost adus sub escortă în România luni după-amiază cu o aeronavă.

„Va fi predat Penitenciarului Rahova. 21 de zile de carantină. Îi asigurăm 4 metri pătrați de detenție în celula în care va sta. (...) După ce va sta la Rahova și va ajunge să execute în regim semideschis îl vom muta în alt penitenciar”, a precizat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dna valcov