x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi militari din Timişoara, acuzaţi de trafic şi cumpărare de influenţă

Doi militari din Timişoara, acuzaţi de trafic şi cumpărare de influenţă

16 Oct 2017   •   17:09
Doi militari din Timişoara, acuzaţi de trafic şi cumpărare de influenţă

Doi militari au fost puşi sub acuzare de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în legătură cu demersurile unuia dintre ei de a se pensiona.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la începutul lunii august 2017, plt. adj. Paul Cristian Bălan a depus diligenţe pentru a fi trecut în rezervă cu drept de pensie, însă raportul nu a fost aprobat, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vârstă.

În aceste împrejurări, Paul Cristian Bălan a încercat să se pensioneze pe motive medicale, demers ce a rămas fără rezultat, deoarece afecţiunea de care suferă nu este de natură a-l califica inapt sau apt limitat pentru serviciul militar. El a apelat la plt. adj. Florian Băltăreţu, pentru a-l ajuta în vederea pensionării medicale, acesta din urmă activând în cadrul unui spital militar.

În schimbul acestui serviciu, Florian Băltăreţu a solicitat iniţial suma de 200 euro, iar ulterior alţi 200 euro, motivând că banii sunt necesari pentru a fi remişi altor funcţionari publici - cadre medicale în comisia medico-militară.

În cele din urmă nu s-a realizat pensionarea, astfel că cei doi au convenit ca suma de bani traficată să fie restituită.

La data de 13 octombrie, Florian Băltăreţu a fost surprins în flagrant în timp ce îi restituia lui Paul Cristian Bălan suma de 930 lei, echivalentul a 200 euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: militari trafic de influenta