x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul fostului episcop Corneliu Bârlădeanul a fost redeschis. Acuzat de act sexual cu minori

Dosarul fostului episcop Corneliu Bârlădeanul a fost redeschis. Acuzat de act sexual cu minori

26 Aug 2019   •   11:58
Dosarul fostului episcop Corneliu Bârlădeanul a fost redeschis. Acuzat de act sexual cu minori

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a redeschis dosarul de urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu minori a fostului episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Corneliu Onilă. Acesta fusese închis anterior pentru lipsă de probe. Dosarul 697/P/2017 fost redeschis în urma unei ordonanţe a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În iunie 2017 a izbucnit un scandal la Episcopia Huşilor, atunci când episcopul Corneliu Bârlădeanul a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi . Aceștia i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev al Seminarului Teologic Huşi, în prezent preot într-o parohie din judeţul Vaslui. Cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fostul episcop al Huşilor s-a retras din funcţie în august 2017 şi se află în prezent la Mănăstirea Văratec.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: episcop Husi act sexual cu minori