x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv

Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv

de Vali Deaconescu    |    29 Sep 2023   •   14:49
Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv
Sursa foto: Foto: Antena 3

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis ca Dumitru Buzatu să rămână în arestul preventiv pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu poate fi contestată.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au stabilit ca Dumitru Buzatu să fie cercetat sub măsura arestului preventiv pentru luare de mită.

Totodată, și celălalt inculpat din acest dosar, expertul contractat de Consiliul Județean, rămâne în arest preventiv, însă doar pentru infracțiunea de trafic de influență, nu și pentru luare de mită.

Potrivit surselor Antena 3 CNN Dumitru Buzatu stă singur în celula arestului preventiv Iași. Acesta nu are dreptul la vizite și este supravegheat de medic.

Fostul şef CJ Vaslui a dorit să primească o măsură preventivă mai blândă în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, pe motiv că este bolnav. 

Aşa au încercat avocații lui Dumitru Buzatu să-i convingă pe judecători că baronul de Vaslui are diabet.

"Buzatu e dependent de insulină, diabetic. M-am uitat în ochii domnului Dumitru Buzatu și nu am văzut vreo licărire să plece, să fugă", spune avocatul său, citat de observatornews.ro

Între timp, Dumitru Buzatu şi-a schimbat declarația şi a afirmat că, de fapt este victima unei înscenări a lui Emil Savin. 

„În tot acest scandal, Dumitru Buzatu spune că totul este o înscenare făcută de afaceristul Emil Savin. A susținut în față procurorilor că trebuia să primească un împrumut de 120 de mii de lei de la omul de afaceri și de aici expresia „sărut mâna m-ai salvat, eram pe drojdie", care apare în referatul procurorilor.

Adică, susțin avocații lui,  expresia s-ar traduce în „mulțumesc că mi-ai dat bani împrumut să-mi rezolv problemele". Dumitru Buzatu avea încredere în Savin și nu a numărat banii. Ar fi văzut că sunt 1,25 de milioane, abia când procurorii i-au numărat", transmite Cristi Popovici, reporter special Observator.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dumitru Buzatu arest preventiv