x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea, după audierea în dosarul „Hidroelectrica”: Cum, Doamne iartă-mă să te mai aperi?

Elena Udrea, după audierea în dosarul „Hidroelectrica”: Cum, Doamne iartă-mă să te mai aperi?

15 Mar 2021   •   14:04
Elena Udrea, după audierea în dosarul „Hidroelectrica”: Cum, Doamne iartă-mă să te mai aperi?
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru Elena Udrea a fost audiată din nou, luni, în dosarul „Hidroelectrica” și a răbufnit spunând că nu știe cum „Doamne iartă-mă” să se mai apere, ținând cont de faptul că în precedentul dosar, deși fapta nu exista, „judecătorul (...) a zis ia de aici 6 ani cu executare”.

Fostul ministru Elena Udrea, acuzată de fapte de corupție în dosarul „Hidroelectrica”, a declarat, la ieșirea de la noul termen de la Curtea de Apel București, că nu știe cum să se mai apere, dar are încredere că un judecător se va uita la probele din dosar și „va avea curaj” să dea o soluție legală.

„Am avut proces în care am luat o condamnare de 8 ani cu executare deși chiar judecătoarea recunoaște că fapta nu era prevăzută de legea penală în anul 2009. Deci, sper că nu venim degeaba la acest proces (dosarul „Hidroelectrica” - n.r.) și că ce se întâmplă în sală chiar contează și că de data aceasta judecătoarea din acest dosar se va uita la probele din dosar și va dispune o soluție corectă și legală”, a spus Elena Udrea.

Întrebată de jurnaliști ce strategie are pentru Înalta Curte de Casație și Justiție, la recursul declarat împotriva sentinței de 8 ani cu executare în dosarul privind campania electorală din 2009, Udrea a răbufnit și a spus că nu mai știe cum să se apere.

„Nici eu nu știu. Nu știu cum aș putea să mă apăr, câtă vreme judecătoarea recunoaște că fapta nu era prevăzută de legea penală, deci nici faptele de instigare la luare de mită și, ca urmare, nici cele de spălare de bani, care erau consecvente instigărilor la luare de mită. Cum, Doamne iartă-mă, să te mai aperi? Dacă însuși judecătorul spune că nu e adevărat, fapta nu era prevăzută de legea penală în 2009, cu toate astea, ia de aici, 6 ani cu executare. Mai mult decât că vom merge în fața instanței și iarăși – că eu sunt cu speranța și cu dreptatea divină – sper că la ÎCCJ vom da de un complet care să aibă curajul să pronunțe o soluție în acord cu textul legii, nimic mai mult”, a răspuns fostul ministru al Turismului.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus că nu își pune mari speranțe în soluția pe care o va da Curtea de Apel București în dosarul „Hidroelectrica”.

„Nu am atât de multe speranțe, având în vedere că în precedentul dosar, unde s-a dispus o condamnare pentru fapte care nu erau prevăzute de legea penală, păi și în situația de față faptele nu sunt prevăzute de legea penală, că este tot o acuzație conformă căreia ar fi fost o mită pentru altcineva”, a spus Rădulescu.

Și ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost audiat luni în dosarul „Hidroelectrica”, el având calitatea de martor.

Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie. Concret, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă.

Instanţa a pus sechestru de 4,7 milioane de euro asupra bunurilor.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea