Fostul primar al sectorului Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar pe o cauțiune de 1 milion de euro, în dosarul tabletelor școlare, potrivit comunicatului DNA. 

Aceeași măsură a fost luata si față de soția fostului edil, dar pentru o o cauțiune 200 de mii de euro. Decizia a fost luată după audieri maraton la DNA, care au început vineri după-amiază sămbătă dimineața.

Sâmbătă dimineaţa, la ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare - unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, "au fost complet legale", iar în celălalt "sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 - 2007".

La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

"Consider că în momentul acesta beneficiem de prezumţie de nevinovăţie, am mici critici de făcut, dar le voi face în faţa instanţei, în principiu pentru că cred că vom contesta măsurile luate azi", a spus apărătorul lui Tudorache.

Tudorache este cercetat penal, în calitatea de suspect, în două dosare de corupție, pentru luare de mită și spălare de bani. Unul dintre dosare privește achizițiile de tablete pentru elevi, iar al doilea are în vedere fapte din 2007.

Joi, oamenii legii au descins la zeci de adrese, printre care și primaria sectorului 1, dar și locuința fostului edil, pentru a căuta acte privind achiziția făcută pe final de mandat.

Potrivit comunicatului DNA, este vorba de "două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior."