x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie definitivă în dosarul „Limuzina”

Decizie definitivă în dosarul „Limuzina”

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   15:00
Decizie definitivă în dosarul „Limuzina”

Gabriel Oprea, fostul ministru de interne și fost vicepremier, și fostul șef DIPI, au fost achitați definitiv în dosarul „Limuzina”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice împotriva sentinţei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul privind pe Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu şi Iacob Marian Dănuţ şi părţi responsabile civilmente Ministerul Afacerilor Interne şi Direcţia Generală de Protecţie Internă (fostă D.I.P.I.).

A desfiinţat, în parte, hotărârea atacată, și a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice.

A menținut restul dispoziţiilor din sentinţa apelată care nu sunt contrare prezentei decizii.

Decizia este definitivă.

În noiembrie 2021, Gabriel Oprea a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privind cumpărarea de către DIPI a unei maşini de lux pentru protecţia demnitarilor, dar care ar fi fost folosită de el, când era vicepremier și ministru de Interne.

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: gabriel oprea achitare