x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Legile Justiției, adoptate de Senat

Legile Justiției, adoptate de Senat

17 Oct 2022   •   17:44
Legile Justiției, adoptate de Senat
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatul a adoptat, luni, cele trei proiecte de legi ale justiţiei privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Senatul a fost for decizional.

Proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii a fost adoptat cu 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi trei abţineri.

Proiectul de lege privind organizarea judiciară a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi o abţinere.

Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor a trecut de Senat cu 83 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă”, trei abţineri.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, joi, că România ar putea primi în luna noiembrie un aviz pozitivf pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Control (MCV). „Mai întâi de toate trebuie ca legile Justiției să fie adoptate”, preciza el.

„Mai întâi de toate trebuie ca legile Justiției să fie adoptate în Parlament. Urmează ca în Senat - avem aci prezentă pe dna președinte al Senatului - sperăm ca săptămâna viitoare întreg procesul să fie finalizat. Avem această coordonare permanentă cu Comisia și sunt convins că o dată ce vom adopta și vor fi promulgate legile Justiției, putem ca în luna noiembrie să avem raport pozitiv pentru ridicarea MCV”, spune Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: legile justitiei senat