x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Peste 150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice

Peste 150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   08:07
Peste 150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice

Poliția Română și Parchetul General coordonează, marți dimineața, o operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară. Au fost peste 150 de percheziții domiciliare.

Polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, fac peste 150 de percheziții domiciliare, în cadrul mai multor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, fals informatic, șantaj, furt calificat și la regimul armelor.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de marți se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române pentru combaterea infracționalității de orice fel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii infractiuni economice