x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Raluca Prună: Nu cred că există magistraţi care dau pedepse la comandă

Raluca Prună: Nu cred că există magistraţi care dau pedepse la comandă

05 Ian 2017   •   12:00
Raluca Prună: Nu cred că există magistraţi care dau pedepse la comandă

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a declarat, joi, că nu crede că există magistraţi care dau pedepse la comandă.


"Eu nu cred că există astăzi magistraţi în România care dau pedepse la comandă şi spun asta ca o persoană care mă ocup de cel puţin 12 ani de acest sistem. Am făcut negocierile pentru aderare, magistratura română astăzi nu este ceea ce era magistratura acum mulţi ani când poate se putea întâmpla acest lucru. Eu cred că sistemul funcţionează şi, şi pentru sistem, este un moment al testului, sistemul va trebui să arate că este matur, că este independent, toţi vrem justiţie independentă - oameni politici, nepolitici, cetăţenii - şi magistraţii trebuie să arate în vremurile cele mai grele că sunt independenţi, iar eu am încredere, pentru moment, că vor face asta", a spus Raluca Prună, la sediul Ministerului Justiţiei.

Întrebată dacă este de bun augur o lege a amnistiei şi graţierii, în contextul în care noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, s-a declarat pentru o astfel de lege, Prună a răspuns: "Se fac multe declaraţii în campania electorală, să aşteptăm puţin şi să dăm fiecăruia beneficiul bunei credinţe''.

Sursa: AGERPRES

×