x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile

Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   19:19
Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile

Silvestru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar. El este acuzat de uz de fals și fals în declarații, în dosarul privind sem,năturile pentru candidatura la Parlamentul European. Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, față de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Totodată, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

„Pe măsura derulării cercetărilor, vom oferi informații suplimentare”, se precizează în finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au început o anchetă privitoare la o posibilă falsificare a semnăturilor de pe lista unui candidat independent la alegerile europarlamentare. Liderul unui partid ar fi instigat la falsificare, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor „în luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

 

×
Subiecte în articol: Silvestru Șoșoacă control judiciar