x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce spune Toader despre misiunea de evaluare MCV

Ce spune Toader despre misiunea de evaluare MCV

25 Iun 2018   •   08:53
Ce spune Toader despre misiunea de evaluare MCV

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că discuţiile cu reprezentanţii delegaţiei care efectuează o evaluare la Bucureşti în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare încep luni şi că este pregătit un raport cu progresele pe care le-a înregistrat ţara noastră.

 

"Avem 12 recomandări, fiecare recomandare are câteva obiective şi dânşii vin ca să (...) prezentăm stadiul de realizare a fiecăreia din cele 12 recomandări. Suntem pregătiţi, am făcut un raport de progres, un raport intermediar, astăzi încep discuţiile şi vor continua zilele următoare", a spus Toader, luni, la sediul ministerului.

El a precizat că nu vrea să anticipeze rezultatul convorbirilor şi va prezenta concluziile la final.

"Când s-a început cu acest mecanism, erau trei recomandări. Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei au mai rămas 12. Eu spun că bună parte dintre ele sunt îndeplinite, dar ne vom întâlni şi le vom prezenta la finalul întrevederilor, ca să nu anticipez", a arătat Toader.

Comisia Europeană organizează la Bucureşti o nouă misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în perioada 25 - 27 iunie.

"Comisia va organiza următoarea misiune de evaluare tehnică în România în perioada 25 - 27 iunie 2018. Misiunea va fi condusă de domnul Julien Mousnier, şeful unităţii care gestionează MCV din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene", anunţa, pe 6 iunie, Ministerul Justiţiei. AGERPRES

×