x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un fost șef al CNAS a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Un fost șef al CNAS a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită

25 Iul 2022   •   13:48
Un fost șef al CNAS a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare. El ar fi luat 6,3 milioane de euro mită de la două firme de software.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, condamnarea lui Lucian Duţă la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (4 acte materiale). Acesta a fost trimis în judecată în 2018.

Conform rechizitoriului de atunci, în perioada 2010 – 2012, fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar, arată DNA.

Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.

Lucian Duţă fusese condamnat, în 2020, de Tribunalul București, la 6 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: cnas lucian duta mita