x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vaccinare la chiuvetă. Primele arestări în dosarul certificatelor false

Vaccinare la chiuvetă. Primele arestări în dosarul certificatelor false

17 Noi 2021   •   10:16
Vaccinare la chiuvetă. Primele arestări în dosarul certificatelor false

În dosarul vaccinării la chiuvetă anti COVID-19 au fost efectuate primele rețineri  de către procurorii DNA Oradea.

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 noiembrie 2021, a suspecților

H. DANIELA-IOANA, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare,  pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată 

I. MARC și B. HOREA, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată 

S. VOICHIȚA-CAMELIA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Bihor și o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată", transmite DNA.
 
Cei trei ar fi pretins și primit între 250-300 de euro de la persoane care doreau adeverințe de vaccinare și certificat european COVID-19, fără a le fi administrate în realitate tratamentele. 

Aceștia au încărcat în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) datele persoanelor care nu au primit doza de vaccin ș le-a eliberat adeverința de vaccinare și certificatul digital european Covid. 

Au existat două moduri de acțiune. Unul a fost acela prn care persoana interesată s-a prezentat la centrul de vaccinare fără să le fie administrat serul. Cea de-a doua a fost cea mai utilzată și a constat în faptul că persoana respectivă a primit adeverința fără a se mai prezenta la centru. Acestea comunicat prin intermediari, cu ajutorul unor aplicații mobiile care permit transmiterea de fiișiere, poze. 

Perchezițiile s-au realizat pe 16 noiembrie 2021 când au fost confiscați 127.000 de euro, 75.000 de lei și 1.000 de lire sterline.

 

×
Subiecte în articol: dna vaccinare la chiuveta COVID