x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zeci de percheziții în Capitală, după ce mai multe locuințe au fost luate cu acte false de la morți

Zeci de percheziții în Capitală, după ce mai multe locuințe au fost luate cu acte false de la morți

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   10:59
Zeci de percheziții în Capitală, după ce mai multe locuințe au fost luate cu acte false de la morți

Polițiștii și procurorii DNA fac miercuri 22 de percheziții în Capitală la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme, într-un dosar în care există suspiciunea că mai multe imobile au fost însușite ilegal de la persoane decedate. Prejudiciul creat moștenitorilor depășește 1,3 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, săvârșite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.

Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.

„În cursul zilei de 13 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, spun procurorii DNA.

Procurorii sunt sprijininți în anchetă de ofițeri de poliție din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, care au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale, din partea lucrătorilor din cadrul DGPMB - Serviciul Acțiuni Speciale și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii procurori acte false locuinţe