x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 95 de deținuți sunt infectați cu Covid-19

95 de deținuți sunt infectați cu Covid-19

07 Ian 2022   •   20:30
95 de deținuți sunt infectați cu Covid-19

95 de deținuți sunt diagnosticați cu Covid și sunt sub supraveghere medicală la spitalele-penitenciar București-Jilava și Constanța-Poarta Alba, a informat vineri Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, vineri, 95 de persoane custodiate sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 și se află în izolare medicală, beneficiind de asistență de specialitate la Penitenciarul-Spital București-Jilava și Penitenciarul-Spital Constanța-Poarta Albă. Două dintre aceste persoane se află internate în Spitalul Județean Drobeta - Secția Boli infecțioase, respectiv Spitalul ROL 2 și au o stare generală îmbunătățită.

„Se constată o scădere semnificativă față de a doua parte a anului 2021, perioadă în care numărul de persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2, aflate în izolare medicală simultan, a înregistrat valoarea maximă de 450 de deținuți”, arată ANP.

Conform instituției, de la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 21.817 persoane private de libertate, dintre care 4.055 au fost puse în libertate.

În prezent, 17.763 de persoane deținute sunt vaccinate cu schemă completă, ceea ce reprezintă un procent de imunizare de 77,30% din cele 22.993 de persoane aflate în detenție.

ANP precizează că în 15 octombrie a fost aprobat un nou Plan de măsuri pentru sistemul penitenciar, în perioada stării de alertă. Acesta a urmărit actualizarea normelor anterior stabilite cu cele implementate la nivel național, precum şi stabilirea măsurilor care se aplicăpentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: detinuti Covid-19