x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Accident la Cariera Jilț Sud! O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat. Trei mineri au murit. A fost activat planul roșu

UPDATE Accident la Cariera Jilț Sud! O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat. Trei mineri au murit. A fost activat planul roșu

de Vali Deaconescu    |    17 Ian 2023   •   14:06
UPDATE Accident la Cariera Jilț Sud! O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat. Trei mineri au murit. A fost activat planul roșu
Sursa foto: Captura video Antena 3 CNN

Un grav accident rutier a avut loc, marți la amiază, pe o șosea din Gorj. O mașină care transporta muncitori spre Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia s-a răsturnat. A fost activat planul roșu.

Update  13 victime, dintre care 3 decedate și 10 transportate la spital, conștiente.

Update În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite și 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție, a anunțat ISU Gorj.

Dintre celelalte victime una este în drum spre Spitalul din Motru, două sunt în drum spre Spitalul din Târgu Jiu și una a fost preluată de elicopterul SMURD.

Update ​GJ/localitatea Mătăsari - vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud.
 
Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a fost activat Planul Roșu de Intervenție  la nivelul județului Gorj.

La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SAJ, precum și 2 elicoptere SMURD, potrivit ISU Gorj.

Update 3 mineri in stare de inconștiență după un accident grav! Sunt resuscitati la fata locului. Alte persoane au fost rănite, iar ISU Gorj a declansat PLANUL ROȘU de interventie. Minerii erau intr-o tancheta cu care se deplasau in incinta carierei miniere Jilț Sud. Cel putin inca cinci persoane au fost preluate de ambulante, potrivit Sunclick.

Stire initiala Potrivit ISU Gorj, accidentul rutier s-a produs în Jilț Sud.

Din primele date, în eveniment a fost implicat un autovehicul care s-a răsturnat.

În urma evenimentului  mai multe persoane au nevoie de ingrijiri medicale.

S-a activat planul rosu de interventie, iar la fata locului de deplaseaza forte si mijloace de interventie din cadrul ISU Gorj si SAJ Gorj

 

O tanchetă cu muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Planul roșu a fost activat

×
Subiecte în articol: accident plan rosu Cariera Jilț Sud