x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Accident cu un microbuz şcolar. Trei copii au fost transportaţi la spital. A fost activat planul roşu de intervenţie

UPDATE Accident cu un microbuz şcolar. Trei copii au fost transportaţi la spital. A fost activat planul roşu de intervenţie

13 Dec 2016   •   08:59
UPDATE Accident cu un microbuz şcolar. Trei copii au fost transportaţi la spital. A fost activat planul roşu de intervenţie

UPDATE Trei eleve cu vârste de 15, respectiv 16 ani, care prezentau mai multe traumatisme produse în urma răsturnării, marţi dimineaţă, în comuna Voineasa, a unui microbuz de transport persoane, au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a precizat, pentru AGERPRES, că în jurul orei 7,30, un microbuz de transport persoane, în care se aflau şoferul, un profesor şi 15 elevi care se deplasau spre licee din oraşul Balş, s-a răsturnat în comuna Voineasa. După anunţarea accidentului a fost declanşat planul roşu de intervenţie şi în zonă s-au deplasat patru echipaje SMURD, patru echipaje de la Ambulanţă, o autospecială pentru transport victime multiple şi o autospecială pentru descarcerare.

Toate persoanele aflate în microbuz au fost asistate la faţa locului iar trei fete, una în vârstă de 15 ani şi alte două în vârstă de 16 ani, au fost preluate de SMURD şi de Ambulanţă şi transportate pentru investigaţii şi îngrijiri medicale la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

"Cele trei victime sunt conştiente, au diferite traumatisme, au fost transportate la UPU Slatina pentru investigaţii", a spus medicul Marin Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, microbuzul efectua curse regulate de transport persoane, nu era un microbuz şcolar, deşi transporta elevi din zona de nord a judeţului către licee din oraşul Balş.

"Ningea atunci când s-a produs accidentul şi cel mai probabil microbuzul a derapat. După ce toate persoanele aflate în microbuz au fost monitorizate la faţa locului şi trei au fost preluate pentru a fi transportate la spital, la ora 8,27 planul roşu de intervenţie a încetat", a spus Băsăşteanu.

Poliţiştii au început verificări la faţa locului pentru a stabili condiţiile şi cauzele producerii accidentului. Se va verifica şi starea tehnică a microbuzului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Claudia Radu, a precizat că în judeţ se circulă în condiţii de iarnă după ce marţi dimineaţa a nins.

Din cauza condiţiilor de drum două tiruri au derapat marţi dimineaţa la Coloneşti şi la Mihăeşti, dar circulaţia rutieră nu a fost afectată.

 

Stire initiala Un microbuz şcolar în care se aflau 15 elevi s-a răsturnat marţi dimineaţa în comuna Voineasa, trei dintre aceştia fiind transportaţi cu ambulanţele la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a menţionat că a fost activat planul roşu de intervenţie, la Voineasa deplasându-se patru echipaje SMURD, patru echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi o autospecială pentru victime multiple.

"A fost un accident rutier la Voineasa, un microbuz şcolar în care se aflau 15 elevi s-a răsturnat. A fost activat planul roşu de intervenţie şi la faţa locului s-au deplasat patru echipaje SMURD; patru echipaje de la Ambulanţă şi autospeciala pentru transport victime multiple. În microbuz erau 15 copii, trei au fost răniţi, în sensul că prezentau diferite traumatisme şi au fost transportaţi la spital", a spus Alin Băsăşteanu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: accident