x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident grav cu un microbuz pe DN 1. Doi morţi şi şapte răniţi. Microbuzul implicat în accident făcea o cursă către Therme

Accident grav cu un microbuz pe DN 1. Doi morţi şi şapte răniţi. Microbuzul implicat în accident făcea o cursă către Therme

21 Mar 2017   •   08:10
Accident grav cu un microbuz pe DN 1. Doi morţi şi şapte răniţi. Microbuzul implicat în accident făcea o cursă către Therme

UPDATE Şase dintre ele opt persoane care au fost rănite, marţi dimineaţă, în accidentul produs pe DN 1, la Bărcăneşti, sunt angajaţi ai Therme Bucureşti, se arată într-o informare a companiei. 

Conform documentului remis AGERPRES, microbuzul în care acestea se aflau este al unei companii terţe cu care Therme Bucureşti are contract de prestări servicii. 

"Accidentul care s-a produs în această dimineaţă, pe DN 1, în dreptul localităţii Bărcăneşti, a avut loc între microbuzul unei companii terţe cu care Therme Bucureşti are contract de prestări servicii de transport al angajaţilor şi un tir. (...) În urma accidentului, mai multe persoane transportate în microbuz au fost rănite, şase dintre ele fiind angajaţi ai Therme Bucureşti. Niciuna dintre persoanele care au decedat nu este angajat al centrului. Therme Bucureşti se preocupă constant de starea răniţilor şi de modul în care aceştia sunt trataţi", se arată în informarea citată. 

Un accident rutier în care au fost implicate un camion, un microbuz şi un autoturism a avut loc, marţi dimineaţă, pe DN 1, la Bărcăneşti. 

Surse apropiate anchetei au declarat că, potrivit primelor cercetări, camionul se deplasa pe banda a doua a sensului de mers Bucureşti-Ploieşti, iar autoturismul implicat în accident se deplasa pe banda numărul unu a aceluiaşi sens. 

La un moment dat, şoferul camionului nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers, ar fi acroşat autoturismul, iar ulterior ambele au pătruns pe contrasens, camionul izbindu-se frontal de un microbuz care efectua o cursă regulată specială. 

În accident şi-au pierdut viaţa şoferii camionului şi microbuzului, fiind vorba despre doi bărbaţi de 63, respectiv 55 de ani. 

Alte opt persoane au fost rănite, una fiind preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca, iar şapte fiind duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

UPDATE 12:00: Polițiștii au stabilit cum s-a produs accidentul mortal pe DN1, în care au fost implicate trei autovehicule. Este vorba despre un autoturism și un camion, care se îndreptau spre Ploiești, și despre un microbuz care circula spre București. Din primele cercetări, primul impact s-a produs între autoturism și camion, iar ambele vehicule au pătruns pe contrasens. După ce a ajuns pe sensul spre București, camionul s-a ciocnit frontal cu un microbuz de transport persoane. În urma coliziunii, camionul a ajuns în curtea unei locuințe.

UPDATE 11.10 - Microbuzul implicat, marţi dimineaţă, în accidentul care a avut loc pe DN 1, la Bărcăneşti, efectua o cursă specială regulată către complexul Therme, au declarat surse apropiate anchetei, potrivit Agerpres.ro.

Conform acestora, microbuzul în cauză efectua o cursă regulată specială către Therme şi este posibil ca persoanele din autovehiculul în cauză să fie angajaţi ai complexului respectiv. 
 

Două persoane au decedat, iar alte şapte au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma impactului dintre un microbuz şi un autocamion, accidentul având loc pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcăneşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, persoanele decedate sunt doi bărbaţi cu vârste de 30 şi respectiv 45 de ani, fiind vorba despre şoferul autocamionului şi cel al microbuzului.

O femeie de 26 de ani, care este grav rănită, a fost preluată de elicopterul SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Raluca Brezeanu, a precizat că deocamdată nu s-a stabilit mecanismul de producere a accidentului.

Microbuzul în cauză efectua curse speciale, iar anchetatorii verifică legalitatea transportului de persoane.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: accident Therme Bucureşti