x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident grav în Bistrița: Un bărbat a murit după ce a intrat cu autoturismul într-un cap de pod

Accident grav în Bistrița: Un bărbat a murit după ce a intrat cu autoturismul într-un cap de pod

13 Oct 2016   •   08:26
Accident grav în Bistrița: Un bărbat a murit după ce a intrat cu autoturismul într-un cap de pod
Sursa foto: Bistritenul.ro

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Șieu Măgheruș. Un tânăr a pierdut controlul volanului mașinii conduse și a intrat în plin într-un cap de pod. Acesta a decedat pe loc.

Accidentul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, pe DN17, pe raza localității Șieu Măgheruș. Din primele informații reiese că un conducător auto a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, a ajuns pe contrasens, unde a intrat în plin într-un cap de pod.

În urma impactului, șoferul, care era singur în autoturism a decedat. Potrivit martorilor, imediat după impact, autoturismul s-a aprins, arzând ca o torță minute. Flăcările ajungeau la doi metri înălțime. Șoferul încă se află în autoturism.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat pentru AGERPRES că accidentul s-ar fi produs în jurul orei 2,30 pe fondul oboselii, şoferul pierzând controlul asupra volanului şi lovind apoi un cap de pod de pe partea stângă a sensului de mers.

Se pare că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 25 de ani din Beclean. Acesta a fost găsit de echipajele medicale cu leziuni incompatibile cu viața. Salvatorii de la descarcerare s-au chinuit mai bine de 20 de minute să-i scoată trupul dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. Intervenția a fost cu atât mai dificilă cu cât autoturismul era răsturnat chiar pe partea șoferului.

„Am auzit zgomotul din casă. Ardea mașina când am ajuns, am venit cu un extinctor și am stins ce am putut. Cu niște băieți care erau aici am luat apă dintr-o fântână și am stins flăcările. Era foarte mult fum, nu vedeam nimic”, a declarat unul dintre martori.

Oamenii care au ajuns primii la fața locului spun că prima dată s-a auzit o bubuitură puternică, iar imediat după s-a văzut mult fum și flăcări mari. Abia după minute bune martorii au realizat că șoferul încă se afla în autoturism, însă nu au mai putut să facă nimic pentru a-l ajuta.

„Când am ajuns la fața locului era vorba despre un Ford Focus, care a intrat într-un cap de pod. În autoturism era încarcerat un tânăr, șoferul acestuia. Impactul a fost frontal, mașina a fost intrată în șanț pe partea de jos unde era încarcerat și șoferul și am avut greutăți în scoaterea victimei din autoturism”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro șef gardă intervenție, plutonier adjutant șef Iacob Handrea. 

×
Subiecte în articol: accident