x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Posibil deces din cauza gripei. Victima avea şi alte afecţiuni cronice

Alba: Posibil deces din cauza gripei. Victima avea şi alte afecţiuni cronice

03 Feb 2020   •   18:51
Alba: Posibil deces din cauza gripei. Victima avea şi alte afecţiuni cronice

Un bărbat de 66 de ani, care avea mai multe boli cronice, a decedat luni, în timp ce era internat la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, posibil din cauza gripei, testul rapid efectuat fiind pozitiv. Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 16.

"Astăzi, la ora 14,20, SJU Alba Iulia, Secţia boli infecţioase, a comunicat un deces la un caz posibil gripă, (test rapid - pozitiv), 66 de ani, cu boli cronice asociate. Menţionăm că acest caz nu este confirmat la Institutul 'Cantacuzino'", a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Tot luni, a fost luată decizia suspendării activităţii pe o perioadă de patru zile, începând de marţi, la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, ca urmare a unui absenteism mai mare de 20%, urmând ca în această perioadă să se intensifice acţiunile de curăţenie şi dezinfecţie, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în acest sezon rece, Laboratorul Institutului "Cantacuzino" a confirmat 11 cazuri de gripă în Alba, toate cu virus gripal A, diverse subtipuri.

"Trebuie precizat însă că există mai multe cazuri, la nivelul judeţului, diagnosticate clinic şi pe teste rapide", se menţionează în comunicat.

Astfel, la Secţia de boli infecţioase a spitalului din Alba Iulia, de vineri până luni au fost înregistrate 11 cazuri, diagnosticate clinic şi prin teste rapide. Luni, în această secţie mai erau internaţi 15 pacienţi cu gripă, dintre care patru spitalizaţi de mai mult timp.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripă