x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ în BUZĂU: Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată INCENDIATE în ultimele 24 de ore

ALERTĂ în BUZĂU: Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată INCENDIATE în ultimele 24 de ore

30 Iul 2016   •   14:40
ALERTĂ în BUZĂU: Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată INCENDIATE în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU Buzău au intervenit în ultimele 24 de ore la şapte incendii de vegetaţie uscată care au totalizat o suprafaţă de peste 125 de hectare.

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetaţie uscată pe zi.

'În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de mirişte, vegetaţie uscată şi mărăciniş, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere', a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, 'la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acţionat vreme de patru ore şi membrii Comitetului de Urgenţă din localitate, precum şi proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă'.

Alte incendii de vegetaţie uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafaţă de patru hectare, alte două pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurteşti, comuna Vadu Paşii şi în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spaţii deschise, cu o singură excepţie, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o ţigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: miriste incendiuata incedniu in buzau