x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Avalanșă uriașă în Făgăraș: Atenție sporită în zona versantului nordic

Avalanșă uriașă în Făgăraș: Atenție sporită în zona versantului nordic

de Vali Deaconescu    |    29 Ian 2024   •   12:30
Avalanșă uriașă în Făgăraș: Atenție sporită în zona versantului nordic

În urma viscolului și ninsorilor abundente din ultimele zile, o avalanșă de proporții considerabile a avut loc în această dimineață pe versantul nordic al Crestei Făgărașului, la est de vârful Paltinu, în regiunea sub-valcelul Paltinului și sub "balcoane", în apropierea zonei Bâlea Lac.

„In conditiile viscolului si ninsorilor cazute in ultimele zile o avalansa de mari dimensiuni s a declansat spontan azi dimineața pe versantul nordic al Crestei Fagarasului la est de vf Paltinu, din zona de sub valcelul Paltinului si de sub "balcoane", din zona Balea Lac. Dupa cum se vede in imaginea atasata avalansa a curs si peste linia de urcare in saua Doamnei.

ATENTIE !

Zona versantul nordic de sub vf Paltinu pana spre saua Caprei este una din cele mai active zone dpdv al avalanselor de la noi. In fiecare an sunt semnalate multiple avalanse de dimensiuni medii si mari.

Traseul se alege in functie de conditiile meteo de zapada, in functie de teren si in functie de pregatirea si experienta participantilor la tura”, se arată într-o postare de pe Avalanșe în Carpați.

×
Subiecte în articol: Munţii Făgăraş balea lac