x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea UIMITOARE a fetiței abandonate pe câmp: „O mânuţă se mişca în şanţ. Era un bebeluş cu o sticluţă de lapte lângă el”

Povestea UIMITOARE a fetiței abandonate pe câmp: „O mânuţă se mişca în şanţ. Era un bebeluş cu o sticluţă de lapte lângă el”

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   17:00
Povestea UIMITOARE a fetiței abandonate pe câmp: „O mânuţă se mişca în şanţ. Era un bebeluş cu o sticluţă de lapte lângă el”
Sursa foto: antena3CNN

Un bebeluș a fost abandonat pe un câmp din județul Sibiu. Fetița a fost găsit de trei angajați ai primăriei într-un șanț.

În drumul lor spre muncă, aceștia au zărit o mânuță care se mișca într-un șanț. 

"În timp ce veneam, în locul acesta, am văzut ceva că se mişca, am zis să ne oprim să vedem ce se întâmplă. Era un bebeluş cu o sticluţă de lapte lângă el. Era aşezat fix aici, şi sticla plină lângă el", spune Neluţu Anca, angajat al Primăriei Șeica Mare, potrivit antena3CNN.

Așa că au luat bebelușul și au plecat mai departe. Însă pe drum s-au întâlnit cu mama fetiței abandonate, care inițial nu a vrut să recunoască ce a făcut. 

"Era o doamnă care mergea, am întrebat-o dacă cumva nu e ea mama copilului. A zis că nu e. Mi-am dat seama că nu e de pe la noi, am insistat, i-am zis că dacă nu spune adevărul e posibil să facă puşcărie. Și atunci a zis "da, domnule, e copilul meu", a povestește angajatul primăriei. 

Mama, o tânără de 22 ani. Bătută de iubit, a abandonat copilul

Mama copilului locuiește într-un sat din apropiere și a plecat de acasă după ce s-a certat cu iubitul. A luat o mașină de ocazie și a ajuns în altă localitate, unde și-a abandonat copilul pe marginea drumului. 

Din fericire, fetița a fost  găsită înainte să înghețe de frig ori să fie atacată de animale. Ea este internată acum la spital cu infecţie respiratorie şi deshidratare, însă medicii spun că viaţa bebelușului nu este în pericol.

Poliţia Sibiu a demarat o anchetă pentru abandon în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Mama are 22 de ani și ar putea fi decăzută din drepturile părintești, după ce reprezentanții Protecției Copilului Sibiu spun că vor demara acțiunea împotriva acesteia. Însă tânăra spune că este de acord cu decizia deoarece nu vrea să-și crească fetița. 

Mai multe persoane au anunțat că vor să o adopte pe fetița de cinci săptămâni

Bebelușul abandonat pe câmp, săptămâna aceasta, la Șeica Mare, în Sibiu: mai multe persoane au anunțat că vor să o adopte pe fetița de cinci săptămâni. Între cei care ar vrea să preia copilul se numără și fratele mamei, potrivit Europa FM.

Fetița este încă internată la Spitalul de Pediatrie și nu a fost introdusă în sistemul de protecție, iar Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Sibiu va demara întâi o anchetă pentru a vedea dacă cineva din familie vrea să o păstreze.

Fratele mamei bebelușului a anunțat că își dorește să rămână cu fetița. În cazul în care bebelușul nu va rămâne la cineva din familie, se va lua în calcul adopția. Până în acest moment, cinci alte familii au anunțat deja că vor să o adopte pe fetița de cinci săptămâni.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: bebelus abandonat sibiu