x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brașov și Sinaia vor să devină modele privind digitalizarea administrației publice

Brașov și Sinaia vor să devină modele privind digitalizarea administrației publice

12 Apr 2021   •   21:37
Brașov și Sinaia vor să devină modele privind digitalizarea administrației publice

Orașele Brașov și Sinaia vor să devină modele privind digitalizarea administrației publice. Edilii au semnat un protocol cu Asociația Code for Romania și așteaptă soluții moderne de la specialiști.

Parteneriatul a fost semnat de reprezentanții celor două orașe și ai asociației. În următoarele luni părțile vor lucra împreună pentru a descoperi soluții moderne.

„Un oraș modern are nevoie de un site modern. Acesta este locul în care cetățeanul se întâlnește online cu administrația publică pentru a-și rezolva problemele, iar noi trebuie să facem ca această interacțiune să fie cât mai plăcută, ușoară și eficientă. Deja am digitalizat majoritatea serviciilor pe care le folosesc brașovenii, mai ales în ideea de a reduce interacțiunile fizice în contextul pandemiei, lucru primit foarte bine de către cetățeni. Vom duce digitalizarea și transparența la un nou nivel prin contribuția celor de la Code4Romania, împreună vom schimba paradigma digitalizării în administrația publică și vom seta un exemplu de “așa da” pentru orașele din România”, a anunțat primarul orașului Brașov, Allen Coliban.

Reprezentanții Code4Romania spun că soluția va fi pusă la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României.

„Instrumentul va fi disponibil gratuit pentru toate primăriile din România. Primul loc de întâlnire al instituției cu cetățenii, site-ul primăriei, se va transforma astfel pentru toate primăriile din țară dintr-o problemă costisitoare într-un instrument util, flexibil și ușor de administrat, economisindu-se astfel resurse importante”, au precizat reprezentanții asociației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: digitalizare