x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandal la o secție din Buzău, noaptea. Geamuri sparte

Scandal la o secție din Buzău, noaptea. Geamuri sparte

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   19:45
Scandal la o secție din Buzău, noaptea. Geamuri sparte

A fost scandal în noaptea de duminică spre luni la o secție din Buzău. Mai multe persoane au aruncat cu pietre spre secția de votare, spărgând geamuri.

În jurul orei 1.15, după încheierea procesului de votare, polițiștii din Buzău au fost sesizați că președinta unei secții de votare ar avea în geantă ștampile folosite la vot și mai multe buletine de vot, existând suspiciuni cu privire la legalitatea votării.

Polițiștii și mascații au mers acolo, pentru că membrii comisiei erau agitați. Totodată, pe fondul sesizării și a bănuielii legate de președinta secției, mai multe persoane ar fi aruncat cu pietre spre secția de votare, împrejurare în care geamurile unor ferestre și uși ale încăperii au fost sparte, fără a fi rănite persoane.

Persoanele din secție au fost împrăștiate, iar în secția de votare s-a restabilit climatul de liniște, context în care a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot.

„Sub coordonarea parchetului, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestora și în vederea aplicării măsurilor legale. Totodată, polițiștii continuă verificările cu privire la identificarea și depistarea tuturor persoanelor care, prin acțiunile lor, au încercat afectarea climatului de ordine publică, în vederea luării măsurilor legale”, informează Poliția Buzău.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: buzău scandal sectie vot