x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: Un nou focar de pestă porcină

Buzău: Un nou focar de pestă porcină

27 Ian 2019   •   17:45
Buzău: Un nou focar de pestă porcină

 Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmat la trei porci dintr-o gospodărie particulară din localitatea Boboc, comuna Cochirleanca, exemplarele bolnave fiind eutanasiate, a anunţat duminică Biroul de presă al Prefecturii Buzău. 

Potrivit sursei citate, cei trei porci au fost eutanasiaţi şi gospodăria a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, a animalelor, a produselor, a subproduselor şi a mijloacelor de transport. 

"Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni luni pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare", a precizat sursa citată. 

La această dată, în judeţul Buzău au fost confirmate 11 focare de pestă porcină africană, 10 focare în exploataţii nonprofesionale şi unul într-o exploataţie comercială de Tip A, din şapte localităţi, precum şi un caz la mistreţ pe raza fondului de vânătoare 41 Beceni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina buzău boboc