x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Lupte între câini și antrenament cu animale vii, într-o comună din Bistrița-Năsăud

Lupte între câini și antrenament cu animale vii, într-o comună din Bistrița-Năsăud

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   20:45
Lupte între câini și antrenament cu animale vii, într-o comună din Bistrița-Năsăud
Sursa foto: MarcinSl1987/Getty Images/iStockphoto

Practică revoltătoare într-o comună din județul Bistrița-Năsăud. Mai multe persoane, posibil minore, au fost implicate în organizarea de lupte între câini, pregătind luptele cu animale vii.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu, în martie a.c., că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud, organizează lupte între câini și pregătesc în acest scop câini din rasele periculoase.

Astfel, la pregătirea acestora foloseau alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună și pisici, animale care în urma acestor antrenamente mureau.

Doi adolescenți de 16, respectiv 15 ani sunt cercetați pentru infracțiuni prevăzute și pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/2004 și art. 14 din O.U.G. 22/2002.

Unul dintre ei, un tânăr de 16 ani, a fost reținut miercuri.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, pentru stabilirea întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a bănuiților.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: caini lupte