x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei bărbați prinși în flagrant în timp ce transportau 6 cetățeni din Bangladesh ascunși într-un camion

Trei bărbați prinși în flagrant în timp ce transportau 6 cetățeni din Bangladesh ascunși într-un camion

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2023   •   21:30
Trei bărbați prinși în flagrant în timp ce transportau 6 cetățeni din Bangladesh ascunși într-un camion

Polițiștii și procurorii DIICTOT Alba Iulia au prins în flagrant delict trei persoane care transportau 6 cetățeni din Bangladesh, ascunși într-un spațiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Potrivit IGPR, din cercetări a rezultat că cei 6 migranți ar fi fost preluați din Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera, urmând să ajungă în Austria, contra sumei de 3.000 de euro/migrant.

În anul 2022, cele 3 persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte 4 persoane din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, prin mijloace care au pus în pericol viața migranților, aceștia fiind adăpostiți, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor.

Miercuri, în județul Alba, au fost făcute 6 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor grupului infracțional organizat.

Față de 3 bărbați, de 28, 36 și 37 de ani, din Alba Iulia, a fost luată măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migrați și constituirea unui grup infracțional organizat, iar ulterior, au fost prezentați Tribunalului Alba, care a dispus cercetarea lor în stare de arestare preventivă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: camion ascunși