x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ciolacu: Județul Brașov s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării

Ciolacu: Județul Brașov s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   16:45
Ciolacu: Județul Brașov s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării

Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național, iar în ultimii doi ani județul s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării, susține premierul Marcel Ciolacu.

„Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național. În ultimii doi ani, acest județ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării, având o creștere economică de 11.6%, față de media națională de 6,8%”, a spus Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern, marți, la Brașov.

El spune că în județul Brașov sunt aproape 200 de mii de salariați care produc zi de zi valoare adăugată.

„Pentru prima dată, PIB-ul adică producția pe locuitor în județ a crescut cu 50% față de 2020, ajungând la un nivel record de 20 de mii de euro”, a adăugat premierul, care a mai spus că județul Brașov este astăzi un model de succes.

„Cu certitudine, nu există o baghetă magică pentru a dezvolta un județ! Există însă investiții din buget și din fonduri europene. Iar aici avem investiții în infrastructura locală, în educație și sănătate de peste 3 miliarde de lei! Actualul ritm de dezvoltare este fără precedent în istoria României! Iar rolul actualului Guvern este să mențină ritmul”, a mai declarat Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu brasov