x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Competiții sportive de Ziua Marinei pe Dunăre

Competiții sportive de Ziua Marinei pe Dunăre

15 Aug 2017   •   16:07
Competiții sportive de Ziua Marinei pe Dunăre

Întreceri marinăreşti, defilare de ambarcaţiuni pe Dunăre şi spectacole muzical-coregrafice au fost organizate marţi în Portul Giurgiu cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria şi a Zilei Marinei.

"Sărbătoarea marinarilor români a fost marcată şi anul acesta de oficialităţile giurgiuvene printr-o serie de ceremoniale cu caracter evocator, dar şi prin organizarea tradiţionalelor jocuri şi întreceri marinăreşti, spectacole muzical-coregrafice, defilări ale ambarcaţiunilor navale', a declarat presei şefa Biroului Relaţii Externe din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Ana Maria Trăsnea.

Astfel, giurgiuvenii şi cei care vizitează în aceste zile municipiul Giurgiu au venit în Portul Giurgiu pentru a celebra Ziua Marinei Române alături de autorităţi.

Manifestările dedicate Zilei Marinei au început cu intonarea Imnului de Stat de către Orchestra de suflători 'Valahia', după care marinari giurgiuveni au vorbit despre semnificaţia Zilei de 15 august. În continuare a avut loc pe malul Dunării o slujbă religioasă şi a fost aruncată în apele fluviului o ancoră din flori în memoria celor care şi-au pierdut viaţa pe ape.

Deschiderea jocurilor marinăreşti - trasul la parâmă şi alergarea în saci - a fost marcată prin sosirea Zeului Neptun în port cu o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră. Totodată, a avut loc şi o defilare pe Dunăre a ambarcaţiunilor navale ale Ministerului Afacerilor de Interne.

La final, giurgiuvenii au asistat la demonstraţii de arte marţiale şi s-au putut plimba pe faleza Dunării în ritmurile orchestrei de suflători "Valahia'. În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Marinei a evoluat şi formaţia de majorete Step Up. AGERPRES

×
Subiecte în articol: intreceri marienaresti de ziua marinei