x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Condiții inumane de viață pentru locuitorii Capitalei. Avarii și lucrări de modernizare în plină iarnă

Condiții inumane de viață pentru locuitorii Capitalei. Avarii și lucrări de modernizare în plină iarnă

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   14:45
Condiții inumane de viață pentru locuitorii Capitalei. Avarii și lucrări de modernizare în plină iarnă

Locuitorii Capitalei sunt greu încercați în această iarnă din cauza lipsei constante a apei calde și căldurii. Peste o mie de imobile sunt afectate.

Mii de oameni care trăiesc în sute de imobile din București sunt lipsite zilnic de condițiile minime obligatorii pentru o viață decentă.

Pe lângă reparațiile aproape permanente la rețelele de distribuție a agentului termic, diferite instituții realizează lucrări de modernizare exact în perioada sezonului rece.

Deși temperaturile externe sunt, în aceste zile peste medie, ne aflăm totuși în luna februarie, iar mii de oameni sunt obligați să locuiască în frig și să se spele cu apă rece zile în șir.

Compania Energetica a anunțat oprirea agentului termic timp de trei zile și nopți la zeci de blocuri din Sectorul 1 din cauza unor lucrări de modernizare iar termenul pentru finalizare este 9 februarie, ora 23.30. Alte zeci de imobile nu beneficiază de căldură și apă caldă din cauza avariilor la rețelele primare ori secundare.

Și zeci de imobile din celelalte sectoare ale Capitalei sunt lipsite de căldură și apă caldă din cauza avariilor nesfârșite la sistemele aflate în administrarea Termoenergetica, cele mai afectate fiind Sectoarele 2 și 3. 

Potrivit aplicației TermoAlert, sistemul funcționează normal în proporție de 87%. Cu toate acestea,  628 de imobile nu au deloc apă caldă și căldură iar 540 de imobile au apă caldă și căldură, însă nu în parametrii optimi. 

În Sectorul 1 sunt 163 de imobile afectate.

În Sectorul 2 sunt 340 de imobile afectate.

În Sectorul 3 sunt 507 imobile afectate.

În Sectorul 4 sunt 69 de imobile afectate.

În Sectorul 5 sunt 12 imobile afectate.

În Sectorul 6 sunt 65 de imobile afectate. 

 

×