x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv

Constanţa: Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv

20 Mai 2016   •   21:50
Constanţa: Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Constanţa a admis vineri seară cererea DNA de instituire a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, decizia pronunţată fiind executorie.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Nicuşor Constantinescu, a fost preluat vineri după-amiază din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, de jandarmi, în baza unui mandat şi a fost adus cu ambulanţa la Curtea de Apel fiind prezentat instanţei pentru a fi audiat în cazul cererii de arestare preventivă, formulată de DNA.

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, a cerut vineri în instanţă înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru Nicuşor Constantinescu, deoarece acesta nu s-a prezentat la termenele succesive de judecare a cauzei în care este acuzat de abuz în serviciu pentru subfinanţarea activităţii Centrului Militar Zonal.

Joi, 19 mai, preşedintele suspendat al CJ Constanţa a fost supus unei intervenţii chirurgicale în Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, potrivit directorului medical dr. Mihnea Avram.

În referatul prin care se solicită înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, procurorul arată că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecată, cu rea credinţă, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, pentru a cărei recuperare s-a internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

'Instanţa de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deşi inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei', se arată în referatul DNA. AGERPRES

×