x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident teribil în Bistriţa-Năsăud: Un copil a fost mușcat de o viperă în timp ce culegea fragi

Incident teribil în Bistriţa-Năsăud: Un copil a fost mușcat de o viperă în timp ce culegea fragi

02 Iul 2019   •   17:31
Incident teribil în Bistriţa-Năsăud: Un copil a fost mușcat de o viperă în timp ce culegea fragi

Un copil în vârstă de 10 ani din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost preluat marţi după-masă de echipajul de terapie intensivă al SMURD şi dus la spital după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil o viperă, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul comunei Şanţ, Ioan Szabo, a precizat că minorul a fost muşcat în timp ce culegea fragi lângă locul unde părinţii lui strângeau fânul, într-o zonă montană, comuna aflându-se la poalele Munţilor Rodnei.

Chiar dacă incidentul s-a întâmplat în jurul orei 13,00, copilul a ajuns să fie văzut de medicul din comună abia după aproape trei ore, acesta constatând că băiatul avea mâna foarte umflată, era confuz, avea tulburări de vedere şi de echilibru.

Medicul din comună a suspectat că ar fi vorba de o muşcătură de viperă, astfel că a fost apelat serviciul 112 şi s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

Spre comuna Şanţ a plecat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care s-a întâlnit pe drum cu maşina în care părinţii copilului îl urcaseră pe cel mic pentru a-l transporta cât mai repede la spital.

Medicii vor stabili dacă băiatul de 10 ani a fost muşcat de o viperă sau nu şi îi vor aplica tratament de specialitate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copil vipera