x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Coronavirus București. Asistenta și ambulanțierul care l-au luat pe pacientul din Capitală depistat cu COVID-19, izolați

Coronavirus București. Asistenta și ambulanțierul care l-au luat pe pacientul din Capitală depistat cu COVID-19, izolați

08 Mar 2020   •   09:41
Coronavirus București. Asistenta și ambulanțierul care l-au luat pe pacientul din Capitală depistat cu COVID-19, izolați
Sursa foto: Captura Antena 3

Cei doi angajați de pe ambulanța care l-a preluat de la domiciliu pe bărbatul din București depistat pozitiv pentru COVID-19, au fost puși sub izolare și urmează să fie testași pentru a vedea dacă au contactat virusul, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Tătaru a explicat că asistenta și ambulanțierul care au intervenit în cazul bărbatului din București nu au făcut nimic greșit, deoarece atunci când acesta prezenta simptomatologie diferită de cea specifică noului coronavirus și nici nu venea din zona roșie sau galbenă.

„Nu a fost greșit. Noi aplicăm niște proceduri. E un pacient care a venit din Roma, în afara zonei roșii sau zonei galbene. El s-a auto-izolat la domiciliu din proprie inițiativă. Prezintă o simptomatologie digestivă. La solicitarea către stația de ambulanță a anunțat febră și scaune diareice, vărsături. Ca atare, echipajul s-a dus pregătit pentru o patologie digestivă, dar fiecare echipaj are mănuși, are ochelari și mască. După ce a mers la spital el a fost testat suplimentar, a ieșit pozitiv și e internat la Matei Balș, vor face și investigații având în vedere patologia digestivă”, a explicat Tătaru la Digi 24.

În ceea ce îi privește pe cei doi angajați de pe ambulanță, aceștia au fost izolați și se așteaptă rezultatele testelor lor înainte de a se lua în continuare măsuri.

„Personalul de pe ambulanță va fi testat, izolat la domiciliu, iar în funcție de rezultatul testului, se va face o anchetă epidemiologică cu contacții pe care i-au avut în această perioadă”, a adăugat secretarul de stat.

Pacientul preluat de ambulanța din București este cel de-al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din București, de 49 de ani, întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanții GCS.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19 coronavirus