x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parcul de aventură din Hațeg acuză copiii pentru accidentul cu tiroliana. „Nu au fost respectate regulile de siguranţă”

Parcul de aventură din Hațeg acuză copiii pentru accidentul cu tiroliana. „Nu au fost respectate regulile de siguranţă”

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   15:15
Parcul de aventură din Hațeg acuză copiii pentru accidentul cu tiroliana. „Nu au fost respectate regulile de siguranţă”
Sursa foto: FB Dinosaur World Transylvania

Administratorii parcului de distracţii Dinosaur World Transylvania afirmă că incidentul în care patru copii au fost răniţi marţi, după ce au căzut de pe o tiroliană, a fost cauzat de nerespectarea regulilor de siguranţă, informează Agerpres.

„Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranţă la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost şapte copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălţime de 50 cm, nu de la 3 metri, aşa cum s-a vehiculat pe internet", au precizat reprezentanţii parcului într-un comunicat postat marţi pe pagina de Facebook a parcului.

Aceştia au adăugat că „toţi copiii implicaţi sunt bine şi nu au suferit răni grave", subliniind că imaginile şi clipurile video difuzate online exagerează gravitatea situaţiei. „Siguranţa vizitatorilor noştri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur şi distractiv pentru toţi copiii şi familiile care ne vizitează", a conchis echipa Dinosaur World Transylvania.

În paralel, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, conform unui comunicat al IPJ Hunedoara. Incidentul a avut loc marţi în parcul de distracţii situat în comuna Râu de Mori, iar victimele au căzut de la aproximativ 3 metri înălţime.

„La data de 9 iulie 2024, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că patru copii au căzut de pe o tiroliană într-un parc de agrement din localitatea Sânpetru, judeţul Hunedoara. La faţa locului, poliţiştii au constatat că victimele, cu vârste între 7 şi 12 ani, au căzut de la aproximativ 3 metri în timp ce se aflau în parcul de distracţii, însoţiţi de părinţi. Copiii au fost transportaţi de echipajele medicale la spital pentru îngrijiri", se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Pentru a prelua victimele, la faţa locului s-au deplasat un elicopter SMURD de la Caransebeş şi trei ambulanţe. Un băiat de 7 ani a fost transportat de elicopter la Spitalul Municipal Hunedoara, doi copii au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar cel de-al patrulea a primit îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Hunedoara.

×