x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, reţinut pentru abuz în serviciu

Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, reţinut pentru abuz în serviciu

12 Mai 2016   •   13:36
Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, reţinut pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: gorjexclusiv.ro

Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut miercuri seara de poliţiştii gorjeni pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al Directoratului companiei ca să demisioneze.

Laurenţiu Ciobotărică este acuzat că în luna ianuarie a acestui an a acordat, prin hotărâre de Directorat, suma de 120.000 lei lui Aurel Medinţu, la acel moment director al Diviziei Energie din cadrul companiei, pentru a încheia cu acordul părţilor mandatul său de conducere. Anchetatorii susţin că Medinţu nu ar fi avut dreptul să încaseze respectivii bani, administraţia CEO luând această hotărâre în baza unui plan conform căruia salariaţii companiei au dreptul să plece la cerere cu şase salarii compensatorii.

La audieri a fost adusă şi şefa Direcţiei Juridice din cadrul CEO, Dorina Jianu, cea care a permis alocarea sumei de 120.000 către fostul director al Diviziei Energie, aceasta părăsind sediul IPJ Gorj fără a da declaraţii.

Ministrul Energiei, Victor Negrescu, a precizat miercuri seara, pe pagina sa de socializare, că imediat ce va avea "confirmări din partea organelor legale", va începe demersurile de îndepărtare din CEO a persoanelor asupra cărora planează suspiciuni de corupţie.

"Sunt deosebit de îngrijorat de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia şi de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nicio ezitare în cazurile de corupţie şi imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale, vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane. Vă reamintesc faptul că avem de gestionat un domeniu excepţional de dificil şi vă reamintesc că deja am făcut trei plângeri penale la Compania Naţională a Uraniului, iar subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moştenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic", a spus Victor Grigorescu. AGERPRES

×