x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Gorj: O bătrână dispărută este căutată inclusiv cu drone care folosesc inteligența artificială

Alertă în Gorj: O bătrână dispărută este căutată inclusiv cu drone care folosesc inteligența artificială

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2024   •   10:07
Alertă în Gorj: O bătrână dispărută este căutată inclusiv cu drone care folosesc inteligența artificială

O femeie de 81 de ani, care a plecat vineri de la domiciliu, este căutată sâmbătă de polițiști și salvamontiși. Aceștia folosesc drone de căutare cu termoviziune, drone cu analiza imaginilor cu inteligență artificial și un câine de căutare în mediu natural.

Potrivit IPJ Gorj, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, vineri, Mirescu Elena, în vârstă de 81 de ani, din sat Ciorari, comuna Stoina, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și până în prezent nu au mai revenit.

Aceasta are o înălțime de 1.65 m, greutate 70 kg, păr alb, tuns până la nivelul umerilor și față rotundă.

La momentul plecării, femeia purta un pulover de culoare negru-maro, o vestă de culoare neagră, fustă de culoare maro, pantaloni tricotați de culoare neagră, batic cu imprimeu floral și papuci de cauciuc de culoare albastră.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea femeii este rugată să sune la 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Între timp, salvamontișii din Gorj o caută pe femeie în zona de deal din sudul județului.

„Salvamontiștii intervin cu drone de căutare cu termoviziune, cu drone cu analiza a imaginilor cu inteligență artificială, un câine de căutare în mediu natural și o ambulanță Salvamont cu capacitate de intervenție în teren dificil”, a transmis Salvamont.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bătrână dispărută gorj