x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Festivalul Celtic Transilvania se reia după 4 ani

Festivalul Celtic Transilvania se reia după 4 ani

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   22:20
Festivalul Celtic Transilvania se reia după 4 ani

Festivalul Celtic Transilvania, organizat lângă Băile Figa din judeţul Bistriţa-Năsăud, se reia, anul acesta, după patru ani de pauză, iar organizatorii promit participanţilor trei nopţi de concerte incendiare şi activităţi variate pe parcursul zilei.

Evenimentul, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, va avea loc în perioada 21-23 iulie şi se doreşte a fi "cel mai fain şi mai friendly din România", combinând muzica rock şi paradele moto cu o călătorie în istoria antică a Transilvaniei, printr-un muzeu interactiv în aer liber "Satul Celtic", prezentări de arme şi demonstraţii de luptă sau de tir cu arcul.

Printre trupele rock ce vor concerta cu acest prilej se numără Grave Digger, Corvus Corax (Era Metallum Show), Skyclad, Dirty Shirt, Wolfarian, Aether, Bucovina, dordeduh, Varang Nord, Truda, E-an-na, Bucium, Kempes, GAV şi Zgripsorum.

Ediţia din acest an a fost extinsă cu o secţiune dedicată pasionaţilor de motociclete, astfel că, în plus faţă de tradiţionala paradă moto pe traseul Băile Figa - Beclean, vor fi organizate prezentări de motociclete şi o expoziţie în centrul oraşului şi în zona festivalului, concursuri şi întreceri specifice, în colaborare cu cluburile moto partenere.

Iubitorii de adrenalină pot încerca zborul cu balonul cu aer cald şi chiar sărituri cu coarda din balon, oferite de o companie din Bulgaria, iar sâmbătă noaptea sunt programate un show pirotehnic şi demonstraţii de jonglerii cu foc.

La Celtic Transilvania sunt aşteptate câteva dintre cele mai bune grupări de reconstituire istorică: Omnis Barbaria, Terra Dacica Aeterna, Historia Renascita, Asociaţia Culturală Istoria Interactivă Petrodava, Amicii Muzeului Zalău şi Celtic Heritage Society Burgas.

Potrivit Asociaţiei Celtic Transilvania, festivalul se doreşte a fi "o experienţă de vacanţă magică, completă" pentru întreaga familie, de la nepoţi la bunici.

l
 

 

 

×
Subiecte în articol: festival celtic transilvania