x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați: Incendiu în apropierea unei stații de transfer păcură din Port Bazinul Nou

Galați: Incendiu în apropierea unei stații de transfer păcură din Port Bazinul Nou

01 Noi 2022   •   10:23
Galați: Incendiu în apropierea unei stații de transfer păcură din Port Bazinul Nou

Un incendiu a izbucnit marți în apropierea unei stații de transfer păcură din Port Bazinul Nou. Pompierii au intervenit cu numeroase echipaje, deoarece în zonă se aflau mai multe vagoane de tren care transportă păcură.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Galați a fost anunțat, prin 112, despre producerea unui incendiu la un vagon cu păcură, în zona Port Bazinul Nou. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constat că incendiul se manifesta în zona unui terminal, în apropierea staței de transfer păcură de pe linia de cale ferată.

La fața locului au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați. Echipele de intervenție au reușit să stingă incendiul care putea provoca pagube importante.

„Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la stația de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă și nici folosirea sistemului RO Alert pentru degajările de fum. Au ars scurgeri de păcură pe o suprafață de cca 200 mp, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 mc”, au anunțat reprezentanții ISU Galați.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost o scânteie, care a aprins acumularea de gaze din rezervorul de plastic, au precizat pompierii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu