x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Imobil din județul Bacău, confiscat de stat, transformat în centru pentru vârstnici

Imobil din județul Bacău, confiscat de stat, transformat în centru pentru vârstnici

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   22:35
Imobil din județul Bacău, confiscat de stat, transformat în centru pentru vârstnici

Ministerul Justiției a propus Ministerului Finanțelor transmiterea cu titlu gratuit comunei Traian din județul Bacău a unui imobil confiscat de stat pentru a fi transformat în centru pentru vârstnici.

Ministerul Justiției, prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a propus Ministerului Finanțelor inițierea demersurilor necesare pentru ca un bunul imobil confiscat să fie transmis cu titlu gratuit unității administrativ-teritoriale Comuna Traian județul Bacău, care îl va transforma în așezământ pentru persoanele vârstnice.

„Atât de simplu: bunurile confiscate sunt reutilizate public și social. Este un model de bună practică în procesul de prevenire și combatere a criminalității recunoscut la nivel european și legiferat inclusiv prin Directiva 2014/42/UE privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană”, a transmis Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Este vorba de un imobil situat în comuna Traian, compus din teren în suprafață de 10.550 mp și o construcție cu demisol, parter, etaj și mansardă, cu suprafață desfășurată de 1.274 mp.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: imobil confiscat centru varstnici