x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale În așteptarea acordului: Singurul producător de clor din România vrea să facă substanţe pentru dezinfecţie

În așteptarea acordului: Singurul producător de clor din România vrea să facă substanţe pentru dezinfecţie

21 Mar 2020   •   09:01
În așteptarea acordului: Singurul producător de clor din România vrea să facă substanţe pentru dezinfecţie

Singurul producător de clor din România vrea să facă substanţe pentru dezinfecţia spitalelor sau a străzilor. Managerul spune că, potrivit OMS, clorul este singura substanţă recomandată în pandemia de coronavirus. Compania are însă nevoie de acordul MS pentru a crește concentrația de clor.

Chimcomplex, singurul producător de hipoclorit de sodiu din România, vrea să producă substanţe biocide pentru dezinfecţia spitalelor, dar şi a altor spaţii şi chiar străzi.

Compania a cerut Ministerului Sănătăţii aviz pentru a trece de la diluţia de 12,5% , concentraţie produsă acum, la cea folosită în domeniul sanitar.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o centraţie de 12,5 % pentru care are avizele de biocide emise de către Comisia Națională pentru Produse Biocide privind punerea pe piață. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internațional, ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți care se prepară de către alţi producători locali, precum şi în alte industrii.

Reprezentanţii companiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că, odată cu pandemia de coronavirus, uzinele şi-au adaptat liniile de producţie pentru a putea produce direct substanţe biocide care să poată fi folosite pentru dezinfecţia spaţiilor şi suprafeţelor.

Potrivit reprezentanţilor Chimcomplex, compania aşteaptă avizul Ministerului Sănătăţii pentru a fabrica produsele de dezinfecţie pe bază de hipoclorit.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: coronavirus clor