x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale În Maramureș ninge continuu de 14 ore

În Maramureș ninge continuu de 14 ore

09 Feb 2018   •   11:22
În Maramureș ninge continuu de 14 ore

Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorii care cade neîncetat de aproape 14 ore, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - judeţul Maramureş, Dan Bucă. 

"Pe arii extinse din judeţ au căzut precipitaţii mixte ziua, iar noaptea (joi spre vineri) a nins. La munte precipitaţiile au fost sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a fost de 14 l/mp, la Iezer. Vântul a suflat slab, până la moderat. (...) În zonele joase s-a semnalat ceaţă. Acum ninge slab pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Toată reţeaua de drumuri naţionale este practicabilă. Vizibilitatea este redusă în trafic de ceaţă, sub 200 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă", a spus Dan Bucă 

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă frământată, cu grosimea de până la un centimetru, este depus pe partea carosabilă pe DN 18 în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop (între km 156 şi km 180), respectiv pe DN 18 B, pe Dealul Pietriş. 

"În ultimele ore s-a intervenit cu 31 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă şi s-au împrăştiat 218 tone de material antiderapant, dar şi clorură de sodiu", a precizat Dan Bucă. 

Un singur incident a fost semnalat pe DN 18, în Pasul Hera, unde un copac a căzut pe carosabil şi ulterior a fost îndepărtat. 

Cel mai mare strat de zăpadă depus măsura 72 cm la Vf. Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 22 cm la Băiuţ, 19 cm la Cavnic, 15 cm în Pasul Gutâi şi 9 cm la Firiza şi Blidari. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man, a precizat pentru AGERPRES că pe drumurile judeţene aflate în administrarea Societăţii de Drumuri şi Poduri Maramureş s-a intervenit în ultimele ore cu un număr de 37 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi a fost răspândită o cantitate de 501 tone de material antiderapant. 

"Pe toate sectoarele de drum judeţean din Maramureş circulaţia este asigurată în condiţii de iarnă, carosabilul fiind curat şi umed, parţial acoperit cu zăpadă frământată", a spus Amalia Babici Man. AGERPRES

×