x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu la camera cu corpuri delicte a Poliției Capitalei. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6

Incendiu la camera cu corpuri delicte a Poliției Capitalei. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6

de Vali Deaconescu    |    03 Oct 2023   •   11:58
Incendiu la camera cu corpuri delicte a Poliției Capitalei. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6
Sursa foto: Captura Antena 3

Luni seară a ars o clădire cu cinci etaje de lângă Maternitatea Giulești, în Sectorul 6. În clădire se afla și camera cu corpuri delicte a Poliţiei Capitalei.

Pompierii din Bucureşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în subsolul unei clădiri cu cinci etaje, unde, potrivit ISU, erau depozitate materiale combustibile. Surse din cadrul serviciilor de intervenţie afirmă că în clădire s-ar fi aflat şi o încăpere în care Poliţia depozita corpuri delicte, potrivit Antena 3 CNN

Se estimează de către reprezentanţii ISU că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitare, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, anunţa ISU Bucureşti-Ilfov.

Depozitul afectat are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, iar pentru stingerea focului pompierii au intervenit cu 18 autospeciale, operațiunea fiind îngreunată de lipsa hidranților.

Comunicat Poliţia Capitalei 

„La data de 2 octombrie 2023,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6", se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Incendiu la subsolul unei foste fabrici de ţigarete, în Bucureşti

×