x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu de proporții într-o pădure din Mereni: Pompierii au acționat șase ore pentru stingerea a peste 20 de focare

Incendiu de proporții într-o pădure din Mereni: Pompierii au acționat șase ore pentru stingerea a peste 20 de focare

17 Oct 2019   •   13:15
Incendiu de proporții într-o pădure din Mereni: Pompierii au acționat șase ore pentru stingerea a peste 20 de focare

Peste 50 de pompieri, civili şi silvicultori au acționat timp de mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit miercuri după-amiază în zona Mereni, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna. Intervenţia a fost foarte dificilă, accesul fiind îngreunat din cauza configuraţiei terenului, a vizibilităţii reduse şi lipsei surselor de apă.

"Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihai Viteazul" a fost anunţat că s-a produs un incendiu de pădure în zona Valea Mereniului - zona Apa Roşie. La localizarea şi stingerea incendiului au intervenit 12 pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc şi Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi peste 40 de cetăţeni şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Mereni. Timp de aproximativ şase ore, pompierii militari şi localnicii au acţionat cu mijloace de primă intervenţie, bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă şi alte mijloace specifice unor astfel de intervenţii, pentru stingerea a peste 20 de focare, operaţiunea fiind deosebit de dificilă din cauza configuraţiei terenului, pante abrupte, teren accidentat, a vizibilităţii reduse şi a lipsei surselor de apă. Accesul cu autospecialele de intervenţie la incendiu nu a fost posibil, fiind utilizate trei utilaje TAF", au precizat reprezentanţii ISU Covasna.

După lăsarea întunericului, o parte din forţele participante au rămas la faţa locului pentru supravegherea zonei, iar în cursul dimineţii de azi au fost reluate operaţiunile de intervenţie pentru depistarea eventualelor focare rămase active.

"Cauza probabilă a incendiului o reprezintă utilizarea focului în aer liber şi lăsat nesupravegheat. Organele abilitate fac în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit incendiul şi tragerea la răspundere, conform legii, a persoanelor responsabile", au mai menţionat reprezentanţii ISU.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu