x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încercau să introducă înot țigări de contrabandă din Ucraina

Încercau să introducă înot țigări de contrabandă din Ucraina

22 Oct 2022   •   16:21
 Încercau să introducă înot țigări de contrabandă din Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfăşurat vineri, 21 octombrieo acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 22.00, colegii noştri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat cu aparatura din dotare, pe malul românesc al râului Tisa, mai multe persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Camerele de supraveghere amplasate în frontieră au declanșat alarma specifică detectării unor mișcări suspecte, pe direcția respectivă, mai exact pe direcția localității de frontieră Lunca la Tisa, județul Maramureș. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea personelor în cauză, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 7 focuri de avertisment, în plan vertical, conform prevederilor legale, însă tot nu s-au oprit, sărind în apa râului Tisa și întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 5.980 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență Duty Free, în valoare de 70.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării”, transmite ITPF Sighetu Marmației.

În continuare se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

×
Subiecte în articol: tigari de contrabanda ucraina