x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jaf ca în filme în apropierea Zonei Libere Curtici. Cum s-au volatilizat 400 de tone de cupru

Jaf ca în filme în apropierea Zonei Libere Curtici. Cum s-au volatilizat 400 de tone de cupru

25 Sep 2018   •   11:39
Jaf ca în filme în apropierea Zonei Libere Curtici. Cum s-au volatilizat 400 de tone de cupru

Furt ingenios dintr-un depozit aflat în apropierea Zonei Libere Curtici. Mai multe camioane s-au prezentat, vineri, pentru a fi încărcate cu 400 de tone de cupru. Totul în baza unei comenzi și a unor acte întocmite anterior. Totul s-a dovedit a fi „lovitura” unei grupări care a pus la cale un plan ingenios.

Gruparea ar fi pătruns în sistemul informatic al unui depozit din apropierea Zonei Libere Curtici în care era ținut cuprul. Având confirmarea că tonele de cupru se aflau în depozit, gruparea a „fabricat” un email oficial din partea unei societăți interesate în preluarea mărfii. În acel email angajații depozitului erau înștiințați că firma respectivă va trimite mai multe camioane pentru a prelua cuprul.

Vineri, mai multe camioane au sosit la depozit, în care au fost încărcate cele 400 de tone de cupru și… duse au fost. Angajații depozitului și-au dat seama prea târziu de ceea ce se întâmplă și nici nu au avut vreo suspiciune din moment ce șoferii camioanelor au prezentat acte de transport, precum și documente de identitate ce păreau a fi adevărate, în fapt acestea erau false.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad nu au oferit detalii despre acest caz, însă au precizat că există deja un cerc de suspecți.
Cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru infracțiunile de înșelăciune și fraudă informatică. Prejudiciul este estimat la câteva milioane de euro.

×